vineri, 27 ianuarie 2012

Expozitia Concursului ”Eminesciana” 11 ianuarie - 29 ianuarie Galeriile de Arta "Cupola"

Expozitia Concursului  ”Eminesciana”

11 ianuarie - 29 ianuarie Galeriile de Arta "Cupola"


Expozitia Concursului International de Creatie Vizuala ”Eminesciana” 2012 - editia a II-a, organizata sub Înaltul patronaj al U.A.P.R. -  Filiala Iasi, reprezinta materializarea proiectului international cu acelasi titlu si are drept parteneri M.E.C.T.S., I.S.J. Iasi si Universitatea de Arte ”George Enescu” Iasi.
Evenimentul este gazduit de Galeriile Tonitza si Galeria Cupola în perioada 10 – 31 ianuarie 2012 si reuneste peste 120 de artisti consacrati din 11 judete ale României (Iasi, Bucuresti, Timisoara, Bacau, Galati, Bihor, Suceava, etc.) dar si din alte tari: Republica Moldova (5 participari), Franta (3 participari), Serbia (2 participari), Anglia, Canada, Belgia si Suedia (câte o participare), care demonstreaza succesul manifestarii.
Si în aceasta editie Iasul este reprezentat prin adevarati Maestri internationali ai artelor frumoase, prin nume de referinta din artele plastice autohtone, cât si prin confrati din generatia tânara. Prezenta pe simezele Galeriilor Tonitza si Cupola Iasi a majoritatii sectiunilor artistice, deci si a unei mari diversitati de tehnici a permis experimente deosebite. Sursa de inspiratie - creatia eminesciana, fiind deosebit de generoasa a asigurat de asemeni transpuneri interesante si abordari originale.
Calitatea de exceptie a exponatelor a facut aproape imposibila o ierarhizare impunând multe nominalizari, diplome de onoare si de excelenta, premii special, medalii si trofee.
Vernisajul va avea loc duminica, 15 ianuarie 2012, orele 17.00, la Galeria Cupola
Iasi. Prezenta: criticul de arta Valentin Ciuca si de presedintele Uniunii Artistilor Plastici din România – Filiala Iasi, profesor univ. dr. Constantin Tofan.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes