luni, 7 iulie 2014

Admitere facultati 2014

Iata ca si anul acesta adolescentii care au dat Bacul au umplut in sange sondajele cu care cei de la putere ar fi vrut sa se mandreasca. A fost o promovabilitate de 60% ceea ce reprezinta o crestere cu 3% fata de anul trecut. O fi mult, o fi putin doar Dumnezeu mai stie, caci ai nostri guvernanti au gandurile in alta parte.
Concluziile pe care le-am tras eu in ultimii ani referitori la invatamantul romanesc si mai ales la diplomele cu care ramai dupa terminarea lui ar fi urmatoarele:
1 este o pierdere de timp si aici ma refer la cunostintele acumulate - multe din ele sunt vechi si nu folosesc nimanui, uzura morala fiind bine reprezentata in cazul asta
2 pana termini facultatea ai sanse ca domeniul pentru care te-ai pregatit sa intre in criza si sa nu mai gasesti loc de munca ( de exemplu inginer textilist, asta imi vine acum in minte)
3 nicio firma nu te angajeaza din prima pe un salar ca lumea si asta pentru ca stiu ca nu ai experienta necesara

Elevi dand bacalaureatul in 2014


Partea nasoala e ca fara diploma nu te angajeaza nimeni ( pentru ca toti vor oameni cu studii superioare) iar cu diploma nu gasesti de lucru.
Invatamantul romanesc ar trebui restructurat si aici ma refer la reinfiintarea scolilor profesionale, pentru ca faci 4 ani de liceu si iesi fara nicio meserie. Asa prin introducerea scolii profesionale , un semianalfabet poate sa invete o meserie care sa ii aduca satisfactii atat materiale cat si spirituale. Un bucatar de succes din zilele noastre poate castiga cat 20 de ingineri daca lucreaza in locul potrivit. Sunt o multime de tineri care ar dori sa lucreze ca mecanici auto, unde cred ca si-ar da interesul destul de mult.

Daca totusi ati luat bacul si vreti sa urmati o facultate iata aici lista facultatilor din Iasi cu toate datele necesare: date inscriere, taxe inscriere, taxe scolarizare etc
Sfatul meu este sa nu va duceti la facultate daca nu aveti niste banuti pusi deoparte sau daca nu stati bine cu moralul. Pentru ca in afara de viata de student, care si aia nu mai este ce era odata - si asta din cauza banilor- altceva nu o sa mai gasiti. Poate doar dezamagiri.
Din pacate anii studentiei erau minunati odata, cand nu exista internet, nu exista facebook iar la Tv erau putine program. Atunci socializarea se facea la intalnirile de la scoala, la cenaclurile de muzica folk sau rock. Nu zic ca astazi nu exista distractie, ci chiar din plin, insa astazi e alt gen. Se ajunge la sex mult prea rapid trecandu-se peste preludiul aventurii care mie personal mi se pare partea cea mai faina.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes