vineri, 7 octombrie 2011

Festivalul primului roman

Festivalul primului roman

12-13 octombrie  Libraria Humanitas Iasi


Centrul Cultural Francez din Iasi va invita miercuri, 12 octombrie, si joi, 13 octombrie, de la ora 18.00, la Libraria Humanitas (str. Lapusneanu) din Iasi, la prima editie romaneasca a Festivalului Primului Roman (Festival du Premier Roman), un eveniment organizat in parteneriat cu Asociatia Festival du Premier Roman din Chambéry-Savoie, Franta. La programul acestui an vor participa doi romancieri aflati la debut (Adina ROSETTI – Deadline, Editura Curtea Veche, 2010, editia a II-a, 2011 – si Hervé BEL – La nuit du Vojd, Editura Jean-Claude Lattès, 2010, Premiul Edmée de la Rochefoucauld 2010), insotiti de scriitorul Dan LUNGU si de criticul literar Bogdan CRETU, pe durata a doua intalniri literare moderate de George ONOFREI (redactor-sef al saptamanalului cultural Suplimentul de cultura). Cele doua intalniri vor fi inregistrate si retransmise la Radio Iasi in cadrul emisiunii „Suplimentul de cultura” (intalnirea din 12 octombrie, 18.00 : pe 14 octombrie, de la ora 20.00 ; intalnirea din 13 octombrie, 18.00 : pe 21 octombrie, de la ora 20.00). Programul celor doi scriitori aflati la debut include si intalniri cu studentii si elevii de liceu ieseni.


festivalul-primului-romanFestivalul Primului Roman (Festival du Premier Roman), eveniment focalizat pe creatia literara, francofona si europeana, este organizat de 24 de ani la Chambéry, in Franta. Incepand de anul trecut, Centrul Cultural Francez din Iasi a devenit partener al evenimentului, organizand la Iasi si Suceava grupuri de cititori ai celor mai recente romane de debut aparute in Franta, iar la inceputul toamnei, o suita de intalniri literare ale caror invitati sunt romancieri aflati la debut, scriitori consacrati, critici literari si editori. Insa actorul principal este publicul iubitor de literatura, dispus sa mizeze, alaturi de organizatori, pe destinul literar al unor scriitori aflati la inceput de drum.

6 comentarii:

alex`simplY spunea...

salut...am un link pe pagina mea catre site-ul http://iasi365.com...adresa mea e http://alex-simply.blogspot.com ,astept un raspuns

Ramona spunea...

buna,
am adaugat adresa dumneavoastra
o lume perfecta - http://www.o-lume-perfecta.ro/ multumesc

steamzzz spunea...

V-am adaugat linkul pe blogul meu ,verificati daca e ok si adaugatima si pe mine cu titlul moddingpcghid.

Irina M. spunea...

Buna seara:

V-am adaugat la blogroll-ul meu, adresa mea de blog e
http://arta-poezie.blogspot.com

Arta-Poezie

Numai bine.

Saddeea spunea...

Buna ziua,
Si eu am adaugat blogul. Ma puteti adauga cu numele "Blue"
(http://blue5eingel.blogspot.com)

Marius spunea...

Buna ziua. Am adaugat http://iasi365.com pe blogul meu http://seme06.blogspot.com/.
Astept sa ma adaugati cu titlul "Nunti Suceava Foto-Video"
Multumesc!

Trimiteți un comentariu

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes